Courgette spaghetti met geroosterde tomaat en geitenkaas

Bereidingstijd: 10 min

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 90 g geitenkaas (of mozzarella light of feta light)
  • 200 g courgette, geschaafd in linten
  • 100 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 1 takje tijm, fijngehakt
  • 1 takje basilicum, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el pesto
  • zout
  • peper

 

Tip: voor het maken van de courgette spaghetti kun je ook een spirelli gebruiken

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 165°C. Leg de cherrytomaten met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Besprenkel de tomaten met 1 eetlepel olijfolie, tijm, knoflook, peper en een beetje zout. Verbrokkel de geitenkaas, over de tomaten en bak de tomaten in de oven in circa 8 minuten zacht. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de courgette in circa 4 minuten gaar. Verhit nog een pan en rooster de pijnboompitten circa 3 minuten. Meng vervolgens de courgette, tomaten met geitenkaas, pijnboompitten en pesto door elkaar. Garneer met de basilicum.

Voedingswaarde

Energie/Kcal

516 Kcal

Vet

37,9 g

Koolhydraten

19,6 g

Eiwitten

22,6 g

  

Nieuwsgierig geworden?

MAAK HIER EEN AFSPRAAK!