Bijwerking

Ben ik nog wel beschermd als ik tussentijdse bloedingen heb?

Mits je geen pil vergeet ben je ook tijdens de ketose fase beschermd tegen zwangerschpa. Tussentijdse bloedingen kunnen twee oorzaken hebben:

 • Het lichaam is door de ketonlichamen wat verzuurd en probeert dit af te voeren via bloeding
 • De oestrogenen die in het vetweefsel zijn opgeslagen, komen vrij door de vetafbraak waardoor een bloeding opgewekt wordt.

Om verzuring tegen te gaan (1) is het belangrijk om voldoende water te drinken en dit goed te verdelen over de dag, ’s middags én ’s avonds groenten of rauwkost te nemen, en eventueel een extra Acido Slim in te nemen (in de ochtend). Tegen de tweede oorzaak is niets te doen en gaat vanzelf weer over. Maar als het bloedverlies te heftig is of te lang aanhoudt dan is het verstandig om in overleg met je PS Food & Lifestyle voedingscoach naar fase 2a te gaan

Ik word vaker ongesteld nu ik met PS Food & Lifestyle bezig ben. Hoe kan dat?

Lichaamsvet bevat oestrogeen. Door de vetverbranding komen deze oestrogenen vrij in het lichaam, dit kan de menstruatie beïnvloeden. Het kan ook zijn dat het lichaam verzuurd is. Het lichaam probeert de afvalstoffen via de menstruatie af te voeren. Om dit te voorkomen of te verhelpen is het belangrijk genoeg groente te eten en genoeg water (vocht) te drinken. Mocht dit niet helpen en blijf je doorbraakbloedingen hebben, overleg dan met je PS Food & Lifestyle voedingscoach of het verstandig is om naar een andere fase te gaan.

Gevallen met PS Food & Lifestyle en heb wat meer haaruitval dan gewoonlijk. Is dit normaal?

Meestal heeft dit te maken met een hormoonschommeling. Door het afvallen kan er een hormoonschommeling optreden. Het kan ook komen door een vitaminen/mineralentekort of verzuring van het lichaam. Je ziet dit vooral bij mensen die extreem aan het lijnen zijn (anorexia), maar ook bij mensen die een programma volgen om op gewicht te komen. Haaruitval kan voorkomen tijdens het volgen van ieder afslankprogramma. Tijdens het volgen van PS Food & Lifestyle is het belangrijk om de voorgeschreven supplementen, groenten en vocht in te nemen. Hierdoor kun je de afvalstoffen in je lichaam goed afvoeren, ga je verzuring tegen en krijg je genoeg vitaminen en mineralen binnen.

Ik heb last van een slechte adem, wat kan ik hier aan doen?

Dit kan voorkomen tijdens de ketose fase. Ketonen zijn stofjes die vrijkomen bij de verbranding van het lichaamsvet. Deze bijstoffen worden uit het lichaam verwijderd via de longen en de nieren, wat inhoudt dat ze vrijkomen met de ademhaling en de urine. Dit kan zorgen voor een wat aparte geur van de adem. Om dit tegen te gaan is het toegestaan om 3 suikervrije kauwgums of smintjes per dag te gebruiken.

Ik heb last van obstipatie. Hoe los ik dit op?

Realiseer je dat de obstipatie deels relatief is. Door de geringere opname van voedsel en voedingsvezel heb je minder volume in je maag en darmen waardoor je ook minder naar het toilet hoeft. Pas wanneer je echt last (pijn) hebt, is er sprake van obstipatie. Dit kun je verhelpen door de volgende adviezen op te volgen.

 • Eet de helft van de aanbevolen hoeveelheid groenten rauw voor meer vezelwerking in de darmen.
 • Drink voldoende water (2 liter) en verdeel dit goed over de dag.
 • Neem een extra eetlepel olie per dag.
 • Neem een eetlepel lijnzaad in de ochtend, bijvoorbeeld gemengd door het PS Food & Lifestyle product.
 • Beweging helpt om de beweging van de darmen op gang te brengen. Bijvoorbeeld een wandeling (na het eten) kan helpen om de darmwerking op gang te brengen.
 • Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar er wordt gezegd dat een glas lauw water op nuchtere maag helpt.
Ik ben gestopt met de pil en verlies weinig gewicht. Hoe kan dat?
Stoppen met pilgebruik kan zorgen voor hormoonschommelingen in het lichaam. Hormoonschommelingen kunnen het afslanken vertragen. Als je, samen met je coach, alle andere eventuele oorzaken hebt uitgesloten dan is het waarschijnlijk dat het stoppen met pilgebruik de oorzaak is van je tragere gewichtsafname. Als je met de pil bent gestopt omdat je zwanger wil raken, sla dan fase 1 of 2a van PS Food & Lifestyle over. Maak wel het PS Food & Lifestyle programma af omdat een gezond gewicht de kans op een (voorspoedige) zwangerschap vergroot.

Medische vragen

Ik heb een hoge bloeddruk, kan ik PS Food & Lifestyle volgen?
Ja, meestal kan dit wel. Afvallen zorgt ervoor dat er minder druk op je bloedvaten staat zodat deze beter kunnen doorstromen. Ook worden de vetten in je lichaam en dus ook in je bloed en bloedvaten minder, zodat er een betere doorstroming is van het bloed. Het lichaam hoeft nu niet meer heel hard te werken om het bloed rond te pompen doordat er minder druk op de bloedvaten staat. Let op: als je medicijnen gebruikt tegen de hoge bloeddruk (antihypertensiva) dan moet je eerst je arts raadplegen. Het kan zijn dat de hoeveelheid medicatie bijgesteld moet worden om te voorkomen dat de bloeddruk te laag wordt.
Ik heb last van Jicht, kan ik PS Food & Lifestyle volgen?
In principe is onbehandelde jicht een contra-indicatie en betekent dit dus dat je beter niet met het PowerSlim dieet kan beginnen. Als je onder behandeling bent bij een arts voor je jicht en medicatie gebruikt hiervoor, kun je hem/haar vragen of het mogelijk is toch te beginnen met PS Food & Lifestyle.
Ik heb een vertraagde/versnelde schildklierwerking en krijg hier medicatie voor. Kan ik PS Food & Lifestyle volgen?

In principe kan het programma gevolgd worden. Wel moet eerst contact opgenomen worden met je behandelend arts om na te vragen of het PS Food & Lifestyle afslankprogramma gevolgd kan worden in combinatie met jouw ziektebeeld en medicatie. De behandelend arts moet ook opvolgen omdat de kans bestaat dat het lichaam door het afvallen beter gaat reageren op de medicijnen. In dit geval moet de hoeveelheid medicatie verlaagd worden. Uit ervaring is gebleken dat men thyrax op een nuchtere maag moet innemen. Dus aan te raden is dat mensen de multivitamine nemen in de loop van de ochtend, wat min 2u na inname van de thyrax is.

Meer informatie over thyrax

Ik heb een glutensensitiviteit (overgevoeligheid). Kan ik PS Food & Lifestyle volgen?
Ja, dat kan. Steeds meer mensen blijken een overgevoeligheid te hebben voor gluten. Bij mensen met glutensensitiviteit worden de darmvlokken niet aangetast zoals bij mensen met coeliakie. Er kan bij deze mensen wel een doorlaatbaarheid van de darm ontstaan. Hierdoor kunnen gluten en andere stoffen die er niet horen toch in de bloedbaan terecht komen en een lichte ontstekingsreactie tot gevolg hebben. Bij veel mensen verdwijnen de klachten na het weglaten van gluten uit de voeding. PS Food & Lifestyle heeft 45 producten in het assortiment die glutenvrij zijn. Deze producten zijn voor mensen met coeliakie niet geschikt omdat ze mogelijk nog sporen van gluten kunnen bevatten. Bij mensen met glutensensitiviteit geven deze sporen hoogstwaarschijnlijk geen reactie.
Ik heb Coeliakie (gluten intolerantie). Kan ik PS Food & Lifestyle volgen?
Nee, helaas is dit niet mogelijk. Mensen met coeliakie kunnen gluten niet verdragen. Gluten is een eiwit dat voorkomt in granen zoals tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. In Nederland is haver vaak besmet met tarwe en mede hierdoor wordt het vaak niet verdragen door mensen met coeliakie. Gluten veroorzaken bij mensen met coeliakie een beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. De darmvlokken gaan kapot als deze regelmatig in aanmerking komen met gluten. Wanneer dit lang aanhoudt kan de darmwand zo erg beschadigd raken dat er geen darmvlokken meer overblijven. Het oppervlak van de dunne darm is dan glad en klein geworden, waardoor voedingsstoffen minder goed opgenomen kunnen worden. Dit kan leiden tot tekorten aan vitaminen en mineralen, maar ook het gewicht kan afnemen. Het advies is dus een strik glutenvrij dieet. PS Food & Lifestyle heeft 6 producten in het assortiment die volledig glutenvrij zijn.
Ik heb een lactose-intolerantie. Kan ik PS Food & Lifestyle volgen?
Ja, de meeste mensen met lactose-intolerantie kunnen de producten van PS Food & Lifestyle goed verdragen. Lactose is een melksuiker en dit komt slechts in zeer kleine mate voor in de PS Food & Lifestyle producten. De hoeveelheid lactose die lactose-intoleranten kunnen verdragen varieert echter van persoon tot persoon. De European Food Safety Authority (EFSA)concludeert daarom dat er geen aan te bevelen hoeveelheid lactose op te stellen valt. Sommige mensen met lactose-intolerantie krijgen al klachten na inname van minder dan 6 gram lactose. Meestal wordt een eenmalige dosis van 12 gram lactose goed verdragen, terwijl een dosis van 24 gram meestal tot symptomen leidt. Het lijkt erop dat veel patiënten 20 tot 24 gram lactose per dag kunnen verdragen, mits ze de inname verspreiden over de dag en consumeren samen met andere voedingsstoffen. De EFSA heeft ook advies uitgebracht over de hoeveelheid lactose bij de erfelijke stofwisselingsziekte galactosemie. Kinderen en volwassenen met galactosemie dienen melk, melkproducten en lactose als ingrediënt zoveel mogelijk te vermijden. Het streven is een totale dagelijkse lactose inname van ongeveer 25 mg/100 kcal.
Ik heb een koemelkeiwitallergie. Kan ik PS Food & Lifestyle volgen?
Bijna alle producten van PS Food & Lifestyle bevatten melkeiwitten, het is daarom helaas niet mogelijk om PS Food & Lifestyle te volgen. Let op, een koemelkeiwitallergie wordt vaak verward met een lactose intolerantie. Hierbij is men niet allergisch voor de eiwitten in melk, maar overgevoelig voor lactose (melksuiker). Meer informatie hierover vind je bij de vraag: Ik heb lactose-intolerantie, kan ik PS Food & Lifestyle volgen?
Ik heb een soja allergie. Kan ik PS Food & Lifestyle volgen?

Soja behoort tot de familie van de peulvruchten. De zaden ofwel de sojabonen zijn het eetbare gedeelte van de plant. Ze zijn vooral rijk aan eiwitten en hebben een hoge biologische waarde waardoor ze een belangrijke voedingsbron zijn. De PS Food & Lifestyle producten bestaan voor een groot deel uit soja-eiwit. Als je allergisch bent voor soja is het daarom niet mogelijk om het PS Food & Lifestyle afslank programma te volgen.

PS Food & Lifestyle afslankprogramma

Wanneer mag ik het PS Food & Lifestyle programma niet volgen?

Wanneer kun je niet deelnemen aan het PS Food & Lifestyle afslankprogramma

 • Chronische nier- en leverinsufficiëntie
 • Recent hartinfarct korter dan 6 maanden geleden, hartritmestoornissen of hartinsufficiëntie
 • Zwangerschap en borstvoeding
 • Kanker
 • Koemelkeiwit allergie
 • Soja allergie
 • Coeliakie (glutenintolerantie)
 • Ook kies ik als PS Food & Lifestyle center ervoor om geen cliënten met Diabetes Type I/II behandelen met PS Food & Lifestyle producten. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met het hoofdkantoor van PS Food & Lifestyle in Eindhoven +31 (0)88 066 40 00 of info@psfoodandlifestyle.nl
Help, ik ben mijn PS Food & Lifestyle producten vergeten! Wat moet ik doen?
Het is verstandig ervoor te zorgen dat je altijd een doosje repen (zonder vlag) in je auto hebt liggen voor noodgevallen. Als je toch een keer je product vergeten bent dan is dat voor één keer niet zo erg, probeer voldoende water te drinken en eet indien mogelijk wat toegestane groenten met vis of mager vlees. Ben je voor meerdere eetmomenten je producten vergeten, haal dan bij de supermarkt een bak magere kwark naturel en neem ongeveer 150g per eetmoment om de schade zoveel mogelijk te beperken. Als je in de gelegenheid bent is het ook mogelijk om vis of mager vlees te nemen.
Ik heb geen honger tijdens een programma. Kan ik dan een product minder nemen?
Nee, dat is niet de bedoeling. Tijdens het programma is de bloedsuikerspiegel zeer stabiel vanwege de afwezigheid van (snelle) suikers. Dit zorgt ervoor dat je geen honger hebt. Op zich is dat fijn. Het is echter wel een absolute must om de aanbevolen hoeveelheid producten in te nemen, omdat je anders te weinig bouwstoffen binnenkrijgt. Hierdoor neemt de spiermassa af en wordt de stofwisseling vertraagd wat uiteindelijk leidt tot het jojo-effect. Neem dus altijd het aantal producten dat je met jouw PS Food & Lifestyle coach hebt afgesproken.
Waarom mogen er geen wortelen gegeten worden?
Gekookte wortelen hebben een hoge glycemische index. Dit betekent dat de koolhydraten (suikers) in de wortelen snel in de darmen worden verteerd en hierdoor ook snel in het bloed worden opgenomen waardoor de bloedglucose spiegel te snel stijgt. Het lichaam kan hierdoor uit ketose raken.
Mag ik PS Food & Lifestyle volgen tijdens mijn zwangerschap?
Als je zwanger bent kun je beter geen dieet volgen en dit geldt ook voor PS Food & Lifestyle. Je ongeboren kindje heeft alle voedingsstoffen hard nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Het is wel verstandig om toegevoegde suikers te vermijden. Dit helpt om niet onnodig veel aan te komen en is ook beter in verband met het voorkomen van zwangerschapsdiabetes.
Waarom blijft mijn huid strak bij PS Food & Lifestyle?
PS Food & Lifestyle bevat waardevolle aminozuren, dit zijn de bouwstenen voor al onze lichaamsweefsels. Je spierweefsels en huid krijgen hierdoor voldoende bouwstoffen aangeleverd en dit is goed om je huid strak te houden. Bij een crashdieet krijg je deze waardevolle bouwstenen niet binnen of niet in voldoende mate, waardoor je vaak veel loshangend vel overhoudt. De huidelasticiteit verschilt van persoon tot persoon.
Waarom mag ik in de eerste fase geen fruit eten?
Ondanks dat fruit erg gezond is, is het toch niet toegestaan in de eerste fase van het PS Food & Lifestyle afslankprogramma. Dit komt doordat fruit suikers bevat. Deze suikers dienen in het lichaam als brandstof en in fase 1 willen we dat het lichaam juist de reservebrandstoffen aan gaat spreken. Doordat de brandstoffen in de voeding tot het minimum worden beperkt schakelt het lichaam over op vetverbranding. Vanaf fase 2A komt fruit terug in de voeding.
Wat is een product met een “vlag”?
Een PS Food & Lifestyle product met een “vlag” bevat meer koolhydraten dan de andere producten, namelijk 10 gram of meer per product. Een product met “vlag” mag je maximaal 1 keer per dag consumeren, bij voorkeur alleen in het weekend. Op de voedingswaardenlijst vind je welke producten een “vlag” hebben. Op PS Food & Lifestyle materialen en op de website wordt dit weergegeven als het vlag symbool.
Kan ik in de eerste fases van het programma kaas gebruiken?
Kaas is in de eerste fasen van het PS Food & Lifestyle programma niet toegestaan. Dit komt omdat kaas erg vet is. Ook magere kaas zoals 20+ of 30+ kaas bevat nog relatief veel vet. Magere smeerkaas (20+) en hüttenkäse zijn al wel in fase 1 is wel toegestaan.
Kan ik PS Food & Lifestyle combineren met andere afslankproducten?
Het antwoord is nee. PS Food & Lifestyle is een uitgebalanceerd programma, waarbij alle producten precies op elkaar afgestemd zijn. Indien het programma niet volledig gevolgd wordt is het effect hiervan weg en zullen ook de resultaten niet positief uitvallen.
Mag ik direct na het eten mijn dessert nemen?
Nee, dit mag niet. Voor een optimale verbranding en een constante aanvoer van eiwitten om de spieren te beschermen, moet tussen ieder eetmoment 2 tot 2,5 uur zitten. Als je bijvoorbeeld om 18.00 uur je avondeten neemt, kun je rond 20.30 uur nog een PS Food & Lifestyle dessert nemen.
Welke soorten dranken zijn toegestaan tijdens het programma?
Het is belangrijk om voldoende te drinken tijdens het PS Food & Lifestyle programma. Naast water zijn de volgende dranken geschikt: groene of zwarte thee zonder suiker en melk(geen fruitthee, zoethoutthee of sterrenmuntthee), bouillon, koffie zonder suiker en melk (max. 3 kopjes per dag), spa rood, cola light en crystal clear (max. 330 ml per dag).

Afspraak maken?

Ja!