BEREIDINGSTIJD: 10 MIN
INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:
- 90 g geitenkaas (of mozzarella light of feta light)
- 200 g courgette, geschaafd in linten
- 100 g cherrytomaten, gehalveerd
- 1 el pijnboompitten
- 2 el olijfolie
- 1 takje tijm, fijngehakt
- 1 takje basilicum, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 el pesto
- zout
- peper
Tip: voor het maken van de courgette spaghetti kun je ook een spirelli gebruiken
BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm de oven voor op 165°C. Leg de cherrytomaten met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Besprenkel de tomaten met 1 eetlepel olijfolie, tijm, knoflook, peper en een beetje zout. Verbrokkel de geitenkaas, over de tomaten en bak de tomaten in de oven in circa 8 minuten zacht. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de courgette in circa 4 minuten gaar. Verhit nog een pan en rooster de pijnboompitten circa 3 minuten. Meng vervolgens de courgette, tomaten met geitenkaas, pijnboompitten en pesto door elkaar. Garneer met de basilicum.
VOEDINGSWAARDE
Energie/Kcal | 516 Kcal |
Vet | 37,9 g |
Koolhydraten | 19,6 g |
Eiwitten | 22,6 g |