Recept spaghetti bolognese saus voor 4 personen/porties

Voorbereidingstijd: 15 minuten + 1 uur stoven +1 dag wachten.

Bereidingstijd: 15 minuten

Bevat per persoon (zonder spaghetti/courgetti/PS pasta): 

355 kilocalorieën, 27 gram eiwit, 20 gram vet, 14 gram koolhydraten.

Het geheim achter goede spaghetti bolognese is geduld. Laat eerst het gehakt lang stoven en geef daarna de smaken in de saus nog een nacht de tijd. Dit geduld heeft een voordeel, je hoeft hem nadien alleen nog op te warmen.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 80 gram parmaham in reepjes
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 150 gram winterwortel in kleine blokjes
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 200ml runderbouillon
  • 1 blikje tomatenblokjes (400gram)
  • 350 gram spaghetti, courgetti of 4 zakjes PS-pasta
  • (75 gram geraspte kaas)

Bereidingswijze dag van tevoren:

  • verhit de olie in een hapjes of braadpan en bak hierin het gehakt rul. Zet het vuur laag, voeg de parmaham toe en bak 2 minuten. Roer de ui, knoflook en winterwortel en oregano erdoor en bak alles heel zachtjes nog 4 minuten.
  • Roer de tomatenpuree door de groenten en bak zachtjes 1 minuut mee. Schenk de bouillon langs de rand in de pan, breng aan de kook en laat op laag vuur 2 minuten koken.
  • Roer de blokjes tomaat door het gerecht en voeg 100ml water, 1 theelepel zout en naar smaak peper toe. Breng aan de kook en roer het gerecht goed door. Leg de deksel op de pan en stoof de gehaktsaus op heel laag vuur ca. 1 uur. Zo trekken de smaken het best in het gehakt en krijgt de saus die echte Italiaanse smaak.
  • Laat eventueel de saus afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast tot de volgende dag.

Bereiden dag zelf:

  • Verwarm de saus op laag vuur. Roer af en toe door.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen.  Verdeel de pasta over 4 borden en schep de saus erover. Serveer de kaas apart erbij.