BEREIDINGSTIJD: 10 MIN

INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:

  • 90 g geitenkaas (of mozzarella light of feta light)
  • 200 g courgette, geschaafd in linten
  • 100 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 1 takje tijm, fijngehakt
  • 1 takje basilicum, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el pesto
  • zout
  • peper

Tip: voor het maken van de courgette spaghetti kun je ook een spirelli gebruiken

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor op 165°C. Leg de cherrytomaten met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Besprenkel de tomaten met 1 eetlepel olijfolie, tijm, knoflook, peper en een beetje zout. Verbrokkel de geitenkaas, over de tomaten en bak de tomaten in de oven in circa 8 minuten zacht. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de courgette in circa 4 minuten gaar. Verhit nog een pan en rooster de pijnboompitten circa 3 minuten. Meng vervolgens de courgette, tomaten met geitenkaas, pijnboompitten en pesto door elkaar. Garneer met de basilicum.

VOEDINGSWAARDE

Energie/Kcal516 Kcal
Vet37,9 g
Koolhydraten19,6 g
Eiwitten22,6 g