Let op: dit gerecht is pas toegestaan vanaf fase 3C
BEREIDINGSTIJD: 20MIN
INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON:
- 120-150 g biefstuk
- 1 opscheplepel volkoren couscous
- 50 g knolselderij, in blokjes
- 50 g koolrabi, in blokjes
- 50 g prei, in halve ringen
- ½ ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 el zonnebloemolie
- 1 mespunt kaneelpoeder
- 1 mespunt gemberpoeder
- 1 mespunt sambal
- 1 el koriander, fijngehakt
- 1 el bladselderij, fijngehakt
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE:
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de knolselderij, koolrabi, prei, kaneel, gember, sambal en een klein scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper en bak circa 3 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi ondertussen de biefstuk royaal met peper en zout en bak in een koekenpan ca. 3 minuten per zijde. Zet het vuur uit en bedek de pan met aluminiumfolie. Laat de biefstuk nog 3 minuten rusten. Snijd de biefstuk vervolgens in mooie schuine plakken. Meng de groenten en kruiden met de couscous en verdeel de biefstukplakjes erover.
VOEDINGSWAARDE
Energie/Kcal | 466 Kcal |
Vet | 32,0 g |
Koolhydraten | 21,2 g |
Eiwitten | 23,4 g |