Aantal: ± 65 stuks (1 portie = 5 kruidnoten)
Bereidingstijd: 10 min. + 15 min. oventijd
Geschikt vanaf fase: 1A, als uitzondering
Koolhydraten per portie: 3.2 gram
Kcal per portie: 102 kcal
Eiwitten per portie: 2.9 gram
Vezels per portie: 3.2 gram
Benodigdheden:
- 125 gram amandelmeel
- 50 gram roomboter
- 1 ei
- 2 el speculaas- koekkruiden
- 1 à 2 el zoetstof of 30 gram steviala kristal
- 1 el ongezoete amandelmelk
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng in een kom alle droge ingrediënten. Smelt de roomboter in een pannetje of de magnetron. Laat deze even afkoelen en voeg dan zowel de roomboter als de amandelmelk en het ei toe aan de droge ingrediënten. Kneed alles goed door elkaar en maak kleine balletjes van het deeg. (Wanneer je de balletjes te groot maakt worden ze niet lekker knapperig.) Leg deze balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kruidnoten in ongeveer 15 min. gaar in de oven.
Laat de kruidnoten even afkoelen. (Direct na het bakken zijn ze nog niet krokant.)
Eet smakelijk!